Danes je 31.5.2023

Input:

Predstavitev predloga Zakona o napotitvi delavcev na delo

7.4.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:25:33

Poglavja

Irena Kamenščak predstavlja predlog zakona, ki naj bi uredil področje napotenih delavcev v tujino.

V slabi uri in pol predavateljica naprej predstavi splošne določbe o predlaganem zakonu, torej uvodne določbe, ki jih predlog vsebuje, nato pa se ustavi pri napotitvi delavca na delo v tujino s strani slovenskega delodajalca. Izpostavi, katere pogoje morata za naopotietv izpolnjevati tako delodajalec kot delavec ter kakšne spremembe se obetajo pri pridobivanju A1 obrazca kadar gre za napotitev znotraj EU.

V nadaljevanju predstavi nekatere določbe, ki se nanašajo na primere, ko tuj delodajalec napoti delavca v Slovenijo,  ter nekatere splošne določbe, ki zadevajo izvajanje nadzora, kazni za primere kršitev  in možnosti sodelovanja med institucijami EU pri izmenjevanju raznih informacij o napotenih delavcih. Čisto na koncu predavateljica še odgovori na vprašanja udeležencev in jim poda razlage ter odgovore na njihova vprašanja ter dileme.

 

Kazalo vsebine:

  • Uvod
  • Izbrane spremembe ZGD-1
  • Pravila skrbnega računovodenja
  • SRS 2016

 

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.