Danes je 31.5.2023

Input:

Novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT)

17.9.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:28:25

Poglavja

S 15. 7. 2015 je pričel veljati, s 1. 9. 2015 pa se uporabljati novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT), ki ga predsatavlja Irena Kamenščak.

Predavatelijca uvodoma pojasni nekaj splošnih dejstev  o zakonu, kjer izpostavi, kdaj je pričel veljati in kdaj se je pričel uporabljati, pa tudi, zaradi katerih razlogov je bil sprejet ter tudi, kaj prinaša.

V nadaljevanju je govora o zaposlovanju državljanov drugih držav članic EU, EGP in Švice, glede na novi zakon. Tukaj predavateljica predstavi, kakšne so spremembe glede na novi zakon, izpostavi pa tudi nekatere posebnosti, ki veljajo za državljane Hrvaške.

Osrednji del seminarja je posvečen seveda zaposlovanju državljanov tretjih držav. Skozi novo zakonodajo so predsavljene novosti glede zaposlovanja in samozaposlovanja državljanov tretjih držav, delo tujih zastopnikov, izvajanje storitev z napotenimi delavci ter sezonsko delo tujcev. Omenjena je tudi posebnost za državljane Bosne in Hercegovine, predavateljica pa skozi seminar poudarja novosti in opozarja, na kaj je potrebno biti pozoren.

Čisto na koncu predavateljica še odgovori na vprašanja udeležencev ter jim poda odgovore in pojasni njihove dileme.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno o zakonu
  • Zaposlovanje državljanov  drugih držav članic EU/EGP in Švice
  • Zaposlovanje državljanov  tretjih držav
  • Vprašanja in odgovori

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

NZOZIST.pdf 0.45 MB