Danes je 18.8.2022

Input:

Dobava blaga z instaliranjem v tujini

19.2.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:00:00

Poglavja

Aleksandra Heinzer predstavlja dobavo blaga z instaliranjem v tujini, in sicer z vidika DDV implikacij ter izpostavlja, kar morate obvezno vedeti.

Tako predavateljica uvodoma pojasna, kaj je pravzaprav dobava blaga z instaliranjem, kajti pogosto prihaja do dileme, ali je to storitev, povezana z nepremičnino v tujini. Pojasni, kako priti do tega odgovora ter pojasni pojme, povezane z dobavo blago z instaliranjem.

V nadavljevanju pojasni, kaj mora paziti slovenski davčni zavezanec, ko opravlja dobave z montažo v tujini, saj se tukaj najpogosteje pojavlja vprašanje, ali se mora slednji registrirati za namene DDV v drugi državi članici ali ne.

Tretji sklop je namenjem izdajanju računov in evidentiranju pri dobavi blaga z instaliranjem v tujini, kjer je, kot boste videli, še nekaj ne povsem dorečenih mnenj. V zadnjem delu, po primerih na izhodni strani, ko torej izdajamo račune, se posveti primerom, ko nabavljamo blago in storitve s strani podizvajalcev, saj tudi tukaj velikokrat prihaja do vprašanj.

Čisto na koncu predavateljica še odgovori na vprašanja udeležencev in jih odgovori ter poda nekaj mnenj in opozoril glede na zastavljena vprašanja.

 

Kazalo vsebine:

  • Kaj je dobava blaga z instaliranjem?
  • Kaj mora paziti slovenski davčni zavezanec, ko opravlja dobave z montažo v tujini?
  • Izdajanje računov in evidentiranje
  • Nabava blaga in storitve podizvajalcev
  • Vprašanja in odgovori

 

Predavatelj:

mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

DBZINVTJN.pdf 0.31 MB